Home » Blog » Știri » Smart City Expo & World Congress 2023 – Barcelona

Smart City Expo & World Congress 2023 – Barcelona

postat în: Știri 0

Evenimentul Smart City Expo & World Congress (SCEWC), desfasurat la Barcelona in perioada 7-9 noiembrie, este cel mai important eveniment internațional dedicat orașelor inteligente.

Evenimentul a adus împreună lideri din cele mai inovatoare companii, guverne și organizații, inclusiv din Romania, pentru a dezvolta orașele în perspectiva pentru un viitor durabil, mai sustenabil și mai inclusiv, promovând colaborări internaționale și schimb de cunoștințe.

La invitatia Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București și Asociației Română pentru Smart City, delegatia Romaniei, formata din reprezentanti ai mai multor institutii publice dar si companii private, experti, cercetatori stiintifici, primari, parlamentari, oameni de afaceri, a fost prezenta in cele 3 zile, consolidând astfel viziunea națională pentru un viitor urban mai sustenabil,  mai inteligent și mai inclusiv.

Evenimentul a fost axact pe opt verticale principale care abordează cele mai presante probleme cu care se confruntă orașele astăzi: Tehnologii Emergente, Energie și Mediu, Mobilitate, Guvernanță, Viață și Incluziune, Economie, Infrastructură și Construcții, Siguranță și Securitate.

Subiectele abordate la congres au fost complexe și variate de la tehnologii emergente la soluții de mobilitate, de la inițiative ecologice la guvernanță și infrastructură.

Smart City Expo a reunit ecosistemul global al orașelor inteligente la Barcelona,  cu evenimentele sale co-locate Tomorrow.Mobility, Tomorrow.Building și Tomorrow.BlueEconomy.

Un moment aparte a fost anunţarea câștigătorilor World Smart City Awards, competiție internațională prestigioasă care încearcă să recunoască proiectele, ideile și strategiile de pionierat care fac orașele din întreaga lume mai locuibile, mai durabile și mai viabile din punct de vedere economic. După un proces extrem de competitiv, cu un număr record de 411 înscrieri trimise din 63 de țări din întreaga lume, câștigătorii din acest an au fost anunțați în cadrul Smart City Expo 2023.

Este demn de remarcată prezenţa României pe podium, proiectul SPIRE: Smart Post-Industrial Regenerative Ecosystem in Baia Mare (Romania) luând Premiul de Inovatie, acordat proiectelor cu potențialul de a contribui la transformarea, adaptarea sau răspunsul cu succes a orașelor noastre la diverse provocări globale.

Smart City Expo & World Congress 2023 in cifre:

25.300 de profesioniști, 577 speakeri, 1106 expozanţi, peste 800 de orașe reprezentate din 140 de tări, 273 de sesiuni de comunicări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *