Home » Blog » Știri » RITE 2023 (Romanian Internet Technologies Event 2023)

RITE 2023 (Romanian Internet Technologies Event 2023)

postat în: Știri 0

Internet

ANISP (Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania) organizează evenimentul RITE 2023 (Romanian Internet Technologies Event 2023), cel mai important eveniment dedicat Internetului în România, având ca scop facilitarea dialogului între furnizorii de servicii Internet, creatorii de conținut și diverse categorii de utilizatori. RITE va genera dezbateri interactive între producători și consumatori pe teme fundamentale din acest domeniu printre care: tehnologiile pe care se bazează Internetul, evolutia conținutului prezent pe Internet (de la date simple nestructurate până la Cloud, Containere, OpenAI, Realitate Virtuala sau DevOps).

De ce organizăm evenimentul RITE 2023?

Tehnologiile Internet au devenit cel mai important vehicul pentru economia digitală. Tendințele actuale indica schimbări accelerate în mediul de afaceri, prin transformarea economiei clasice în economia on-line. Acest proces este ireversibil.

Actori de pe piață printre care ISP, CDN-uri, IEX  asigură accesul utilizatorilor la Internet-ul din ziua de astăzi – care a crescut în complexitate. Acești actori sunt influentați de factori cum ar fi: infrastructura Internet,  disponibilitatea accesului, distribuția conținutului, confidențialitatea datelor și compatibilitatea acestora, monetizarea accesului,  transmisiile live, sustenabilitatea modelelor de afaceri și influenta tehnologiilor în curs de dezvoltare.

Ce audiența are evenimentul?

Sunt așteptați să participe peste 200 invitați în sala conferinței, la care se adaugă audiența de pe rețelele sociale și profesionale.

Participă miniștri, secretari de stat, oameni de afaceri, specialiști și profesioniști din piața IT&C, reprezentanți ai categoriilor de utilizatori.

ANISP (Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania) este prima și cea mai reprezentativă organizație neguvernamentală din sectorul Internet & comunicații electronice. Constituită la 31 ianuarie 2001 din 12 cei mai importanți furnizori de servicii Internet (ISP) ai momentului, ANISP este implicată în întreaga evoluție a sectorului Internet & comunicații electronice din România prin participarea la consultările organizate de ministere, agenții și alte organisme guvernamentale cu atribuții de reglementare precum și prin operarea primului nod de Internet eXchange românesc – RoNIX.

Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *