Home » Blog » Știri » Forumul de Securitate Cibernetică în Energie

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie

postat în: Știri 0

Forumul de Securitate Cibernetică în EnergieCOMUNICAT DE PRESĂ                                                                  

15.11.2013

 

DEER organizează prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, la Cluj-Napoca, în perioada 24-25 noiembrie.

Pentru două zile, Clujul devine polul securității cibernetice.

 

Securitatea cibernetică a devenit o prioritate pentru companii și instituții în era digitală și, mai ales, pentru societățile din sectoarele strategice, precum este cel energetic. În perioada 24-25 noiembrie, Distribuție Energie Electrică Romania – DEER organizează la Cluj-Napoca, prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie. Astfel, datorită demersului DEER, orașul de la poalele Feleacului devine, timp de două zile, gazda celor mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației.

Reprezentanți ai celor mai importante instituții naționale și internaționale – Guvern, Parlament, Parlamentul European, ANRE, ministere, companii naționale și internaționale, specialiști, analiști, reprezentanți ai universităților și asociațiilor de profil și jurnaliști și-au anunțat participarea la acest eveniment de anvergură, cu o tematică de actualitate și maxim interes.

Până la această dată, au confirmat participarea următorii speakeri:

  • Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului României;
  • Sebastian Burduja, Ministrul Energiei;
  • Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării;
  • Daniel Buda, membru în Parlamentul European;
  • George Niculescu, Președinte ANRE;
  • Nicoleta Pauliuc, Președinte Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Senatul României;
  • Istvan-Lorant Antal, Președinte Comisia pentru Energie, Senatul României;
  • Sabin Sărmaș, Președinte Comisia pentru Digitalizare, Camera Deputaților;
  • Sandor Bende, Președinte Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților;
  • Alexandru Chiriță, Director General Electrica S.A.;
  • Alexandru Apetre, Manager Direcția Investigații și Atribuire, Directoratul Național de Securitate Cibernetică;
  • Yugo Neumorni, Președinte CIO Council;
  • Dragoș Diaconu, Chief Executive Officer Arctic Stream;
  • Cătălina Dodu, Head of Consulting Cybersecurity Leader for EY South Cluster and Technology, Consulting Leader of EY Romania;
  • Dorin Pena, Managing Director România&CIS Countries;
  • Sabin Posea, Business Development Director Eximprod Group SA;
  • Petru Rușeț, Managing Director at Siemens Energy România;
  • Cătălina Niculiță, System Engineering Manager CiscoRomania;
  • Cristian Cucu, CIO Council Member;
  • Miri Varbitzky, VP Sales Central&South EMEA.
  • Alexandru Tofan, Business Unit Manager Cyber Security Ingram Micro Romania

 

„Tehnologiile în continuă evoluție ne obligă să fim tot mai adaptabili și asta într-un ritm alert, indiferent de domeniu. Revoluția 4.0, revoluția digitală este în plină desfășurare, iar  Revoluția 5.0 ne bate la ușă, iar această evoluție implică și o interațiune mai intensă a noastră cu tehnologiile avansate și Inteligenta Artificială. Dar, o dată cu această dezvoltare fără precedent, apar și numeroase amenințări. Mai cu seamă în domeniul energiei, amenințările cibernetice sunt reale și cu riscuri majore pentru siguranța națională și globală. Tocmai din acest motiv, ne-am propus să aducem la Cluj-Napoca personalități marcante ale acestor domenii, factori de decizie, experți din sectorul energetic și IT, organizații guvernamentale, universități și industria securității cibernetice pentru a împărtăși cunoștințe și experiențe, precum și pentru a dezvolta legături critice pentru combaterea amenințărilor cibernetice în sectorul energetic. Este un eveniment necesar, un must al prezentului, în care credem și pe care mizăm pentru a crește gradul de conștientizare privind securitatea cibernetică, în special în domeniul energetic”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, directorul general al Distribuție Energie Electrică Romania, organizatorul evenimentului.

Printre temele ce vor fi abordate în cadrul Forumului se numără: Tendinţe în plan mondial şi european în materie de reglementare a domeniului cibernetic; politici şi strategii de securitate cibernetică (la nivel de utilizator, organizaţie şi stat); securitate cibernetică versus drepturile şi libertăţile utilizatorilor; ameninţări cibernetice versus cyberintelligence; particularităţi ale securităţii cibernetice în domeniul energetic; protecţia infrastructurilor critice din domeniul energetic și E-guvernare, open data şi cultura de securitate cibernetică.

Moderatorul primei ediții a evenimentului este Moise Guran, voce respectată în comunitatea financiară și economică, cu o experiență vastă în jurnalismul de profil, realizator în trecut al unor emisiuni radio și TV consacrate, precum Biziday și România în Direct, în care a pus pe primul loc educația publicului în domenii utile.

Organizatorii își propun să asigure participanților acces la ultimele informații în domeniul securității cibernetice. De asemenea, DEER mizează pe experiența și implicarea autorităților și a experților în domeniul Tehnologiei Informației și Energiei pentru a dezvolta soluții și aplicații practice, dar și pentru a construi parteneriate puternice în vederea securizării infrastructurii energetice naționale.

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă rugăm să vizitați site-ul: https://cyberenergy.ro/

 

Biroul de Presă

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER)

Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS) ORCID: 0000-0002-0162-9973

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *