ENERGINOMICS a organizat în data de 28 mai 2024 la Bucuresti a cincea ediție a celei mai ample conferințe dedicate digitalizării în industria energetică din România DIGIT ALL 2024, reunind companii și experți din energie, IT și mediul financiar. Temele de discuţie au atins următoarele subiecte:
- Tendințele anului 2024 în lumea digitală
- Agenda digitală europeană pentru energie
- Dezvoltarea unei infrastructuri europene de partajare a datelor pentru energie
- Colectarea și standardizarea datelor în spațiile europene de date și guvernare
- PNRR – impactul asupra digitalizării energiei, finanțelor și administrației publice
- AI, automatizarea, învățarea automată și robotica schimbă peisajul afacerilor
- Procese de afaceri îmbunătățite bazate pe software automatizat
- Provocări în implementarea Cyber Defense pentru organizații mari
- Securitate cibernetică pentru SCADA și sisteme de control industrial
- Tehnologia block chain – îmbunătățirea/schimbarea/inventarea afacerilor
- Forța de muncă în lumea digitală: oameni și roboți
Cuvântul de deschidere al evenimentului l-a avut Gabriel Avăcăriței, redactorul șef Energynomics.
A urmat o intervenţie a subsecretarului de stat din cadrul MCDI, Marius Poșa. Acesta a adus în discuţie câteva subiecte de actualitate: digitalizarea și transformarea digitală în administraţia publică, directiva NIS2 și ce implică aceasta din partea României, cele 2 proiecte mari la nivelul MCDI: cloudul guvernamental și interoperabilitatea și politici și cadrul legislativ.
A urmat primul panel în care s-a discutat pe tema „Centrelor de date durabile și energii regenerabile”. Ca invitaţi au fost Ilinca Timofte, Head of Research, Crosspoint Real Estate; Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România; Aurel Dosan, Vicepreședinte Vânzări, Datacor; Romeo Lazăr, Sales Manager, Eastern Europe & Russia Corning și Jurica Franetovic, Sales Director Enterprise – CEE, Vertiv.
În continuare a luat cuvântul Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo Group care a vorbit despre „Securitate cibernetică pentru activele critice” prezentând o simulare de atac al unui sistem SCADA a infrastructurii critice de energie.
Panelul al doilea, i-a avut invitaţi pe Szabolcs Nemes, managing partner Roland Berger București, care a transmis un mesaj online; Christian Macedonschi, President of the Electric Mobility Association (EMA); Ionuț Muntean, Managing Director DEKRA Romania; Gabriel Tache, Country Sales Manager Eaton Electric și Valentin Coca, CEO Autonom. Tematica panelului a fost „Infrastructura pentru vehiculele electrice: energie, digital, financiar”. In cadrul panelului a fost prezentat șî un studiu realizat de Gartner.
Al treilea panel, a fost despre cercetare, dezvoltare, inovare. Intitulat „Accelerarea digitalizării – să profităm la maximum de banii pe care îi avem”, i-a avut invitaţi pe Andrei Secelean, Head of Smart Infrastructure Siemens Romania; Mihai Marcolț, Head of Research&Innovation Office, Transelectrica; Mihai Mladin, Head of R&D&I department within Romanian Energy Center; Mihaela Coroiu, Director pentru proiecte de energie durabilă și strategii de marketing EnergoBit; Manuela Drăghicescu, directoarea Centrului de Transfer Tehnologic “Digital and Smart Hub” PETAL. De remarcat în caest panel prezentarea proiectului WEH, Wallachia eHUB, finanțat din fonduri nerambursabile, 50% prin Programul Europa Digitală (Digital Europe Programme – DEP), ce vizează furnizarea de servicii de digitalizare și inovare a IMM-urilor/ APL-urilor (primării și consilii locale), în vederea eficientizării proceselor desfășurate prin transformarea digitală impusă de evoluția tehnologiilor informaționale, multimedia și de comunicație, pentru regiunile de dezvoltare București și Ilfov.
În continuare, Mihai Dârzan, Founder & CEO Procesio, a făcut o prezentare interactivă despre Inteligența artificială, automatizarea și robotica în afaceri.
La finalul evenimentul a avut loc intervenţia președintelui CIO Council, Yugo Neumorni, care a vorbit despre importanţa securităţii cibernetice și Adaptarea proceselor de afaceri la era digitală.
Lasă un răspuns